Hårmineralanalys.

VI ÄR SPECIALISTER PÅ HÅRMINERALANALYSER

Ditt hår avslöjar hur du mår!

En hårmineralanalys visar mängden mineraler, spårmineraler och tungmetaller i kroppen samt hur olika ämnen står i relation till varandra. Förutom att se hur vilken nivå man ligger på mineraler och tungmetaller kan man utifrån mönster se vilka organ som är ur balans och därmed sätta in  specifika näringstillskott för att stötta dem. Man kan både ligga för lågt och för högt på mineralerna.

 

Vad visar en hårmineralanalys?

En hårmineralanalys kan ge indikation på sköldkörtelaktivitet, binjureaktivitet, metabolisk typ, hormonbalans,  näringsupptaget, vilken stressnivå man ligger på, typ av sömnlöshet samt visar på om man riskerar att gå mot osteoporos/benskörhet. Den kan även påvisa hur väl vissa mineraler utnyttjas, exempelvis kan man ha järn i kroppen samtidigt som kroppen inte nyttjar järnet som det ska. Näringsbrister är vanligt idag, men att ligga för högt på vissa ämnen såsom koppar är inte heller bra. För högt koppar är ganska vanligt förekommande idag och kan bidra till allt ifrån humörsvängningar och PMS till huvudvärk och allergier, 

Analyssvaret ger dessutom förslag på anpassade kostrekommendationer samt kosttillskottsrekommendationer.

Mineraler som mäts i en hårmineralanalys
De mineraler som mäts i en hårmineralanalys är kalcium, magnesium, natrium, kalium, koppar, zink, fosfor, järn, mangan, krom, selen, bor, kobolt, molybden och svavel.

Tungmetaller som mäts i en hårmineralanalys
De tungmetaller som mäts i en hårmineralanalys är kvicksilver, bly, aluminium, uran, arsenik, kadmium och antimon. 
Tungmetaller kan störa allt från hjärnan till sköldkörteln, exempelvis har man sett att aluminium har kopplingar till både Alzheimers och Parkinsons medan uran oftast ger mer huvudvärk och trötthet.

Spårmineraler som mäts i en hårmineralanalys
De spårmineraler som mäts i en hårmineralanalys är germanium, barium, vismut, rubidium, litium, nickel, platina, tallium, vanadin, strontium, tenn, titan, volfram och zirkonium.

VANLIGA FRÅGOR

En hårmineralanalys är en av de bästa metoderna idag och ger svar på många frågor som vi har gällande vårt mående. Vårt hår innehåller alla mineraler som finns i kroppen och genom att göra en analys kommer du få en djupare förståelse till varför du mår som du gör, men även vad du kan göra för att nå ditt bästa jag. Testet visar bland annat mängden mineraler, spårmineraler, tungmetaller och hur dessa står i relation till varandra.  De ovan nämnda är endast en av de få fördelarna med att göra en analys. 

Instruktioner: När du beställt din hårmineralanalys och mottagit paketet med medföljande material så behöver du följa stegen nedan: 

  • Klipp 2-3 cm långa hårbitar från nacken. Vi rekommenderar att du klipper på flera olika ställen så att det inte blir en stor tuss. Tänk på att klippa så nära skalpen som möjligt för bästa resultat.
  • Placera en penna under pappersvågen där strecket syns och lägg håret i rutan. När vågen tippar över har du tillräckligt mycket hår.
  • Lägg håret i det lilla kuvertet som det står ID-nummer på. Förslut det lilla kuvertet och lägg det i det stora frankerade kuvertet med tryckt adress och posta direkt. 
  • Kuvertet skickas sedan vidare till ett laboratorium i USA för en noggrann och professionell analys. Du kan räkna med att få ditt analyssvar hemskickat via post efter cirka 3 veckor. Ditt analyssvar laddas även upp i vårt digitala journalsystem som du får tillgång till genom att logga in med mobilt BankID. Ett mail med länk till journalsystemet får du via mail när analyssvaret laddats upp.
  • I samband med analyssvaret får du tillgång till rekommenderade näringstillskott som är specifikt rekommenderade för dig. Du får 10% rabatt på de rekommenderade tillskotten när du handlar via www.carlherbs.se. Rabattkoden skickas med i analyssvaret via post.

Vid ytterligare frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss, info@luningnaringsklinik eller via vår servicetelefon vardagar mellan kl. 8:00-11:30, 010-151 50 92.

Vid beställning av en analys kommer du att få en hårvåg, ett litet kuvert med ett individuellt ID-nummer och ett frankerat kuvert. Efter avslutad analys ingår en detaljerad 18 sidors lång skriftlig genomgång med tips och råd utifrån vad ditt analyssvar visat. Det finns även möjlighet att köpa en hårmineralanalys inklusive 30 minuters genomgång med en certifierad näringsterapeut. Genomgången av analyssvaret kan bokas både på plats på vår klinik i centrala Malmö eller digitalt via telefon/video. Det går även bra att kontakta oss i efterhand för att boka in en genomgång av analyssvaret även om du köpt en hårmineralanalys där genomgång inte igår. 

Maila info@luningnaringsklinik.se eller ring vardagar mellan kl. 8:00-11:30 vår servicetelefon 010-151 50 92.

För att analyssvaret ska vara tillförlitligt är det viktigt att det tas på ett korrekt sätt, om detta görs på ett korrekt sätt är analyssvaret mycket tillförlitligt. Det används ett ytterst sofistikerat instrument och mjukvaruprogram som tillåter en omfattan­de kvalitetskontroll, det analyseras över 50 000 hårmineralanalyser per år. Vi har även flera års erfarenhet av att tolka analyssvaret.

En hårmineralanalys är ett av de mest prisvärda testerna idag och rekommenderas att göras av alla oavsett om du känner dig sjuk eller är helt frisk. Efter avslutad analys får du en detaljerad beskrivning och en djupare förståelse för varför du mår som du mår och vad du kan göra för att nå din fulla potential. 

I analysen mäts bland annat dina mineralnivåer som exempelvis: kalcium, zink, järn och magnesium för att nämna några. Med andra ord får du en fullständig överblick över hur balansen mellan de olika mineralerna ser ut i jämförelse med varandra.

Utöver det ovan nämnda så visar även en hårmineralanalys om kroppen har absorberat miljögifter, kemikalier eller andra skadliga ämnen.

Det är inte idag ovanligt att vi äter kosttillskott för att kompensera för det som vi inte får i oss via kosten. Men att äta tillskott utan att att göra en grundlig analys kan skapa obalanser i kroppen och därmed är det viktigt att man först gör en analys innan man stoppar i sig olika typer av kosttillskott. Exempelvis så kan för höga mängder koppar leda till järn-, selen-, och kalciumbrist.

Priset varierar eftersom vi erbjuder olika typer av hårmineralanalyser, exempelvis med eller utan bor, med eller utan 30 minuters genomgång. Vi erbjuder även möjligheten att göra en hårmineralanalys på din hund eller häst. 

Den vanligaste hårmineralanalysen kostar 1595:- inklusive en 18 sidor lång genomgång av ditt analyssvar. Du får alltid ditt analyssvar inklusive genomgång både digitalt samt via post direkt hem i brevlådan. Du får även 10% rabatt på alla rekommenderade tillskott som rekommenderas i analysen. Rabattkoden skickas med i analyssvaret via post.

Klicka här för att se alla olika priser hos CarlHerbs.

Du beställer din hårmineralanalys hos www.carlherbs.se Där erbjuds kortbetalning samt delbetalning via Payson Checkout. Du har även möjlighet att betala med Swish.

Vi rekommenderar att alla människor med jämna mellanrum gör en hårmineralanalys. Du behöver inte vara sjuk eller uppleva symptom för att du ska göra en analys. Anledningen till att människor gör en hårmineralanalys varierar. Ibland kan det vara sjukdom som är bakomliggande orsaken till att man tar beslutet. Andra vill förebygga eventuella problem genom att kontrollera mängderna mineraler och toxiska ämnen. Det är även vanligt förekommande att analyser regelbundet utförs av idrottsstjärnor, högt uppsatta tjänstemän, sångare och andra typer av kända personer. Med andra ord är det något som är bra för alla att göra oavsett ålder och fysisk nivå.

Viktig information som du behöver känna till innan analysen för att vi ska kunna redogöra ett så korrekt resultat som möjligt är: 

  • Håret får inte vara färgat 3 veckor innan eller permanentat 2 månader före analys. 
  • Håret behöver inte vara nytvättat men viktigt att du inte använder mjällschampo eller annat medicinskt schampo som innehåller zink eller andra mineraler. 
  • Kosmetiska hårbehandlingar innehåller ofta kemikalier som ger missvisande resultat.
  • Spray, mousse eller liknande ska tvättas bort innan håret klipps.
  • När du klipper håret, tänk på att saxen bör vara ren.

För dig som inte har huvudhår eller kanske inte känner dig bekväm med att klippa håret så finns det självklart alternativa lösningar. Det går bra att använda annat kroppshår från armhålorna, brösthår, pubishår eller naglar.

Dock är det viktigt att veta att det kommer ge ett annat provresultat än om vi använder oss utav huvudhår. Detta eftersom att det växer långsammare och att fysiologin skiljer sig åt i de olika vävnaderna. 

Vi vill dock poängtera att det är rekommenderat att använda huvudhår, men ifall du väljer att använda hår från annan kroppsdel så är det väldigt viktigt att du meddelar oss detta vid köp av analysen. Om du tidigare gjort en hårmineralanalys och vill göra om den så rekommenderar vi att du använder hår från samma kroppsdel för att få ett så korrekt resultat som möjligt.