Madeleine Carlqvist

Min resa började i september 2019. Jag hade under ett år kämpat med svettningar och vallningar både dag och natt. Jag hade under 4 år pluggat på distans 50 % och jobbat 100 %. 

Inte bra så här i efterhand men var så inne i hjulet att jag inte tog varningssignalerna på allvar. Jag tränade 3-5 ggr i veckan, ju tuffare pass desto skönare tyckte jag, trots all träning gick jag upp i vikt. Jag fick även urinvägsinfektion väldigt lätt men tog oreganodroppar regelbundet som gjorde att jag slapp penicillin. Jag tyckte att jag åt nyttigt och mådde ganska bra.

Efter första konsultationen med Anette i september 2019 påbörjade jag min livsstilsförändring. Jag började gå på yin-yoga en kväll i veckan och kände hur jag började må bättre. Ändrade min morgonrutin genom att stiga upp lite tidigare för att hinna lite yoga och en kort meditation innan jag åkte till jobbet. Jag försökte hitta minst två tillfällen under dagen då jag stannade upp och andades medvetet för att lugna kroppen. Lika så började jag tänka rörelse istället för träning vilket innebär att jag har lärt mig att vara nöjd med en promenad. Jag har lärt mig att pausa mellan mina olika aktiviteter. Det kan vara att läsa en bok eller se en serie på tv:n. Jag har även börjat meditera längre stunder regelbundet. Min omgivning tycker att jag är en lugnare och gladare person idag.

I december gjorde jag en provtagning och mitt TSH låg på 12. Jag gjorde nya mätningar i januari och februari som då visade att mitt TSH låg på 6,2. I mars var det dags för nästa provtagning och då låg mitt TSH på 3,2. Vårdcentralens läkare ville i januari/februari att jag skulle börja ta Levaxin, vilket jag inte gjorde.
Jag är så glad att jag har kämpat och jag har hela tiden trott på att det går att läka på ett naturligt sätt. (mars 2020)

Irnis (6)