Magdalena Musiala

Genom mitt arbete är jag på resande fot 150 dagar om året. Jag ingår i CivicLab och tillsammans med ett tiotal processledare i Sverige och Frankrike arbetar jag med teambuilding och ledarskapsutbildningar i samhällsengagerade företag, högskolor och organisationer. Uppdrag runtom i hela Europa resulterar, som sagt, i mycket resande, oregelbundna arbetstider och intensiva arbetspass. Något som inte var ett problem då jag började för 6 år sedan, men som under senare tid lett till allt större trötthet samt magproblem mm.

Genom en personlig rekommendation fick jag kontakt med Anette Lüning och har de senaste 7 månaderna anlitat henne som kostcoach. Den synbara förändringen har gjort att flera av mina kollegor nu bestämt sig för att själva påbörja rådgivning hos Lünings Näringsklinik.

Anettes styrka är helhetsperspektivet. Hon ställer frågor som inte bara rör kosten utan även andra vanor för att skapa förståelse för det stöd och förändringar som behövs. Hennes uppmuntrande förhållningssätt gör också att jag lämnar mötena med en energi som motiverar mig att fortsätta med den utmaning som ändrade kostvanor faktiskt innebär.

Jag har nu arbetat in nya kostvanor när jag reser och fått förståelse för hur jag kan minska stress och hålla balansen i kroppen. Men jag har även förbättrat mina kostvanor på hemmaplan, vilket bidragit till en positiv spiral där jag även hittat en bra träningsform.
Under de senaste månaderna har jag gått från att fundera på att byta jobb till ett helt nytt förhållningssätt till arbetet, ändrade vanor och mer motivation. Och det vill jag tacka Anette för!

CIVICLAB – Facilitation with a purpose

Irnis (5)