Gör din egna raw-semla!

Fettisdagen är äntligen här och vad passar då inte bättre än ett otroligt gott recept på en raw-semla? Recept och bild kommer från happyhealthblog.com.

Ingredienser:
Bulle:
 2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
6 dadlar

Mandelmassa:
1 dl mandlar
3 tsk agavesirap 
1/4 tsk vanilj extrakt
1-2 msk kokosgrädde

Kokosgrädde:
250 ml kokosgrädde
1/4 tsk vaniljextrakt

Gör såhär:
* Börja med att sätta in kokosgrädden i frysen. Cirka 15 min. 
* Sedan är det dags att göra bullarna. Häll i havregrynen i din matberedare och mixa till fint mjöl. 
* Tillsätt mandelmjöl och kardemumma och låt det blandas väl. Lägg i dadlarna, börja med mindre än 6 st och lägg i fler tills du fått en konsistens som du kan arbeta med. 
* Forma små runda bullar och lägg dem i frysen medan du gör mandelmassan och grädden. 
* Nästa steg är att göra mandelmassan. Mixa mandlar till fint mjöl och tillsätt sedan vanilj, agave och kokosgrädde.
* Sista steget är att vispa kokosgrädde. Vispa grädden med en elvisp och tillsätt vaniljextrakt när grädden är tjock och fluffig.
* Montera din semla genom att skära av toppen, inte på hälften. Underdelen av bullen bör vara större än locket. Lägg locken åt sidan, fyll bullen med ett tunt lager av mandelmassa och spritsa grädden på toppen. Sätt locket på grädden och strö lite mandelmjöl eller kokosmjöl på toppen.

Och där har du en supergod raw-semla som är redo att avnjutas!