Tips inför en graviditet!

Att kämpa med att få barn kan vara psykiskt påfrestande för många! Det handlar ofta om att kroppen inte är i balans och därmed inte fungerar optimalt.

Vilken tidpunkt under månaden är du mest trolig att bli gravid?Möjligheten att bli gravid startar cirka 3-5 dagar före ägglossning (spermiens livslängd) och fortsätter sedan till cirka 1 dag efter ägglossning (äggcellens livslängd). 

Det är därför att rekommendera samlag för att bli gravid 2 dagar före ägglossning eftersom det betyder att det finns livskraftiga spermier tillgängliga under äggcellens livstid.

Viktigt att tänka på inför en graviditet:

  • Sköldkörteln måste fungera optimalt för att hormonerna ska fungera optimalt. Det är därför att rekommendera att kolla alla inflammationsmarkörer i sköldkörteln från start! Hos Lüning Näringsklinik finner du alla dessa tester.
  • 28 dagars cykel! Vi rekommenderar att du har en 28 dagars cykel, varje månad. Det innebär att du ska ha 14 dagar från mensens första dag till ägglossning och sedan 14 dagar från ägglossning till mensens första dag igen.
  • Optimal temperatur ska ligga mellan 36,5-36,8 grader. Vi rekommenderar att du varje dag vid uppvak mäter din temperatur med en basaltermometer då en sådan är känsligare än en vanligare termometer!
  • Det är inte naturligt att ha värk och PMS! Om så är fallet så är det en indikation på att hormonsystemet inte är i balans och du bör undersöka detta vidare! Vi arbetar bland annat mycket med örter när det kommer till att få hormonsystemet i balans igen, något vi sett goda resultat av!

Vi arbetar med att stärka kvinnans ägg och mannens spermier. Vi finns både för dig och din partner som vill optimera er inför en kommande graviditet, samt även för er som har svårigheter med att få barn!